AirTürkHaber’in gözünden

18 yıldır Cenevre’de düzenlenen 2018 Avrupa İş Havacılık Kongresi ve Sergisi (EBACE), bir önceki yıla göre yüksek katılımla açıldı.

Günümüzde iş dünyasının vaz geçilmezi olan iş jetleri statik alanda sergilenirken, kapalı alanda da uçak üreticileri, servis sağlayıcıları, her türlü donanım ve teknik ekipman üreticileri, kiralık iş jeti servisi veren şirketler vb. çok sayıda kuruluş fuarda yerini aldı.

Statik alanda Gulfstream tüm serisiyle gövde gösterisi yaparken bunu Dassault ve Bombardier takip etti.

Turboproplardan, 4 kişilik jet uçaklarına kadar geniş bir yelpazenin profesyonellerle buluştuğu EBACE’de, son dönemde ilgiyi üstünde toplamasını başaran HondaJet Elite’i iki uçakla statik alanda, kapalı alandaysa son derece geniş bir platformda dünyayla buluşturdu.

İddialı HondaJet Elite uçağının ilgi çeken özellikleri ise şöyle;

  • Sınıfının en hızlı, en yüksek irtifada uçabilen, en sessiz ve en yüksek yakıt verimliliğine sahip jeti.
  • HondaJet, kanat üstü motor yerleşimi (Over-The-Wing Engine Mount – OTWEM) de dahil birçok önemli teknolojik inovasyonu bünyesinde barındırıyor.
  • Menzilini yüzde 17 oranında artırarak 400 kilometre daha uzun mesafe kat edebilir hale gelirken, motorlarındaki yeni geliştirilmiş ses azaltıcı giriş yapısı da yüksek frekanslı gürültüleri azaltarak kabinde üst düzey sessizlik sağlıyor.
  • Ayrıca yeni uçağın gelişmiş havacılık sistemi, uçuş güvenliğini arttırmak üzere optimum uçuş planlaması, otomatik stabilite ve koruma fonksiyonlarını da içeriyor.
  • 2661 kilometre menzile sahip HondaJet Elite, bünyesindeki özel teknolojilerle pistlerdeki kalkış ve iniş mesafesini otomatik olarak ayarlıyor.
  • İki adet GE Honda HF120 jet motorunun görev yaptığı HondaJet hafif iş jetlerinde kullanılan en sofistike pilot kabini ile donatılmış durumda.
  • Honda tarafından kişiselleştirilen Garmin® G3000 ile donatılan HondaJet, Honda’nın ilk ticari uçağı olup markanın üstün performans, verimlilik, kalite ve değer imajına katkı sağlayacak.

Fly Service, bu yıl ik kez EBACE’de kendi markasıyla yer aldı.

Cenevre Havalimanı’nda görevli yer hizmeti veren araçların yaklaşık tamamı elektrikli motorlara sahip. Bu arabalar içinse havalimanı apronun da hızlı dolum istasyonları kurulmuş durumda.

Buyurun statik alana:

AirTürkHaber/Cenevre