AHL’den son uçuş yapıldı

Türk Hava Yolları, 86 yıllık yükselişine ev sahipliği yapan transfer merkezi Atatürk Havalimanı’ndan son uçuşunu gerçekleştirdi.

Bayrak taşıyıcı havayolunun kuruluş tarihinden itibaren gerek yerel gerekse globalde sergilediği istikrarlı yükselişe bizzat tanıklık eden transfer merkezi Atatürk Havalimanı’ndan icra ettiği son yolcu seferi, bugün saat 02:46’da düzenlenen İstanbul – Singapur uçuşu oldu.

Küresel taşıyıcının Atatürk Havalimanı’ndaki başarılı serüvenini sonlandırdığı bu veda uçuşuna yolcuların da ilgisi büyüktü. TC-JJY kuyruk tescilli uçak, toplamda 319 yolcu ve 18 mürettebatı ile havalanarak, Türk Hava Yolları tarihinde yer bulacak önemli bir detay olarak kayıtlara geçti.

Son anons Bakan Turhan’dan

İstanbul’dan Singapur’a yapılan TK54 sefer sayılı uçuş için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan mikrofonun başına geçerek THY pilotuna son anonsu yaptı.

Turhan son anonsu, “Türk Havayolları 5 4, pist 35 sağ, rüzgar 10 dereceden 12 knot, kalkış serbest” şeklinde yaparken, pilot ise anonsu “Yeni evimizde görüşmek üzere” diyerek cevapladı.

THY uçağı Atatürk Havalimanı’ndan Singapur’a gitmek için havalanırken, böylece AHL’de ticari uçuşlarda sona ermiş oldu.

Atatürk Havalimanı’ndan icra edilen bu son uçuşla ilgili görüşlerini paylaşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı, M. İlker Aycı; “86 yıllık evimize veda ederken, Singapur’a düzenlediğimiz bu tarifeli uçuşla yolcularımızı son kez, bizim için çok özel olan bu tesisten uçağımıza uğurladık. Kimi mekânlar için derler ya hani dili olsa da konuşsa diye… işte şu anda Atatürk Havalimanı ile ilgili bizim tam olarak hissettiğimiz de bu… Bugün burada duygu dolu anlar yaşıyorken en büyük tesellimiz, bundan böyle yolcumuzu çok daha konforlu bir uçuş deneyimiyle buluşturacağımız teknoloji harikası bir tesiste ağırlamak ve buradan edindiğimiz imkânlar sayesinde markamızın önü alınamaz yükselişini bizzat tecrübe etmek olacaktır.” dedi.

Bununla birlikte, taşınma sürecinde neredeyse 24 saati geride bırakan Türk Hava Yolları’nın, dünyanın en büyük havalimanı projesi olan yeni evi, İstanbul Havalimanı’na transferi önümüzdeki saatlerde de devam ediyor olacak.

Küresel havacılık tarihinde eşi benzeri görülmemiş olan bu taşınma operasyonu, toplamda 45 saat sürecek ve bu gece saat 23:59’da tamamlanacak.

Atatürk Havalimanı’ndan düzenlenen son yolcu seferi olan Türk Hava Yolları’na ait TK54 sefer sayılı İstanbul-Singapur uçuşu akabinde, Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı saat 02:00 ile 14:00 arasında tüm tarifeli yolcu uçuşlarına kapatıldı.

Taşınma sonrası operasyonlar ise, bayrak taşıyıcı havayolunun “Büyük Göç” süresince İstanbul Havalimanı’ndan düzenleyeceği ilk uçuş olan Ankara uçuşu ile birlikte bugün saat 14:00’da başlayacak.

Devamındaki süreçte, İstanbul Havalimanı’ndan icra edilecek Türk Hava Yolları uçuşları belirli bir plan çerçevesinde kademeli olarak artırılacak.