Çin 20 adet Ansat alıyor

En yeni helikopterlerini Çin’de düzenlenen Airshow China 2018’de sergileyen Russian Helicopters 20 adet helikopter için anlaşma imzaladı.

Zhuhai’de düzenlenen Airshow’da, Çin Afet ve Acil Kurtarma Tıbbı Birliği (CADERM) 20 adet Ansat helikopteri için Rus şirketle anlaşma sağladı.

Helikopterlerin Çinli müşteriye çok amaçlı konfigürasyonda teslim edilecek.

Ansat helikopterlerinin birincil tıbbi bakım, hastaların acil tıbbi tahliyesini sağlamak ve ve zorlu arazilerde uzak mesafelere ulaşım gibi görevleri yerine getireceği belirtildi.

Ansat’ın tıbbi versiyonu, hastaneye nakledilirken yaralı bir kişinin ana bedensel işlevlerini canlandırma, yoğun bakım ve izlemeyi sağlıyor.

Russian Helicopters CEO’su Andrey Boginsky bu anlaşmanın Ansat helikopterlerinin tamamen uluslararası pazara girişini simgelediğini belirtti.

Boginsky, “Bu helikopterler Rusya’daki hava ambulansı geliştirme programının uygulanması sırasında çok etkili olduğu kanıtladı ve şimdi Çin’de de hayat kurtaracak. Kazan Helikopteri Fabrikasının üretim kapasitesi hem Rus hem de yabancı müşterilere tedarik sağlayacak. 2018’in sonundan önce Çin’deki Ansat sertifikasını doğrulamayı ve 2019 ve 2020’de bu sözleşme kapsamında tüm helikopterleri tedarik etmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Rusya’da önemli görevler üstleniyor

Rusya’da Ansat tıbbi helikopterler hava sağlık hizmetlerini sağlamak için ülkede önemli göreve sahip.

Bu helikopterler Volgograd Bölgesi, Kurgan Bölgesi, Kirov Bölgesi, Kostroma Bölgesi, Pskov Bölgesi, Nijniy Novgorod Bölgesi ve Tataristan’da tıbbi görevlerde hayat kurtarıyor.

Rusya Federasyonu’nun uzak bölgelerinde yaşayan vatandaşlara acil tıbbi bakımın zamanında sağlanması için yapılan federal projenin bir parçası olarak 2017’den bu yana, 11 Ansat tıbbi helikopterleri bölgesel acil servislere teslim edilirken, yedi helikopterin daha bu yıl sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Ege Buğra Özen/AirTürkHaber