Mi-17’lerin bakımı Ukrayna’dan

Jandarma Genel Komutanlığı filosundaki Mi-17 tipi helikopterlerinin bakımının Ukrayna tarafından yapılacağı açıklandı.

Defence Blog’da yer alan habere göre, Ukrayna İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ürk Mi-17 helikopterlerinin onarımı ve yükseltilmesi için 40 milyon dolarlık ihalenin kazanıldığı duyuruldu.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov dün Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Jandarma Havacılık Başkanlığını ziyaret etti.

Avakov ve Ukrayna güvenlik kuruluşlarının mensuplarından oluşan heyeti, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı karşıladı.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Avakov, Türk Jandarmasının envanterindeki 17 adet Mi- 17 tipi helikopterin bakımının Motor Sich şirketinin Konotope’deki fabrikasında yürütüleceğini belirtti.

Bakan Avakov, Türkiye ile birçok alanda olan iş birliğine ek olarak Mi-17 helikopterlerinin bakım ve modernizasyonu için anlaşmaya varıldığı için büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Mi-17 askeri nakliye helikopterleri, sınıflarındaki en popüler helikopterler arasında yer alıyor.

Nakliye görevlerinin yanı sıra, Mi-17 helikopteri arama kurtarma operasyonlarında kullanılabilirken aynı zamanda silahlarla da donatılabiliyor.

Ege Buğra Özen/AirTürkHaber