NASA’dan ilginç ilan

Hafta içinde yapılan duyuruya göre NASA, gökyüzündeki bulutları fotoğraflayacak ve onları bir uygulama aracılığıyla paylaşacak sivil partnerler arıyor.

Webtekno’da yer alan habere göre, göreviniz; eğer kabul ederseniz, bulunduğunuz bölgeden gökyüzündeki bulutları çekmek, bu görüntülerin NASA tarafından CERES uyduları ile karşılaştırılmasını sağlayarak olağan dışı durumların tespiti ve uydularca gökyüzünden bakıldığında oluşabilecek karışıklıkları gidermek.

Verilerden %100 emin olmak üzere bir misyon olduğunu belirten NASA Globe bulutlar ekibi başkanı Marile Colon Robles yaptığı açıklamada, “Bir gözlemcinin yeryüzünden fotoğrafladığı yüzey gözlemlerini incelememiz, uydudan eşleştirilen görüntüleri daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor.” diyerek dünyanın dört bir yanından sivil halka çağrıda bulundu.

GLOBE Observer uygulaması ile günde 10 fotoğraf yüklemenizi isteyen NASA’ya göre mevsim değişikliklerinin yaşandığı bu günlerde sivil halkın göndereceği veriler oldukça büyük önem taşıyor.

Uyduyla aynı zaman diliminde fotoğraflar çekildiği takdirde, NASA size çektiğiniz fotoğraf ile çakışan uydunun görüntülerini içeren bir e-posta göndereceği konusunda garanti veriyor.

Nasıl katılması gerektiği ve fotoğrafları doğru zaman diliminde bulunulan bölgeden geçen uydularla nasıl zamanlanacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız..