Slide thumbnail

Slide thumbnail

Ryanair’de Noel öncesi grev şoku

İrlandalı Ryanair’de Noel dönemi öncesinde İrlanda, İtalya ve Almanya’da grev şoku yaşanıyor.

İrlanda Hava Yolları Pilotlar Birliği’nde yapılan oylamada 84 üyenin grev konusunda oy kullandığı bildirildi.

Verilen bilgiler de pilotların 20 Aralık tarihinde İrlanda’da grev yapacağı belirtilirken, Noel döneminde grevin ciddi aksamalara yol açabileceği bildirildi.

İtalya’da da greve gidiyor

İtalya merkezli Ryanair pilotlarının da greve gideceği açıklanırken, 15 Aralık Cuma günü 4 saatlik grevin planlandığı bilgisi verildi.

Ryanair’in yanı sıra Vueling, Alitali ve hava trafik kontrolörlerinin de greve katılacağı belirtildi.

Ryanair’in grevinin saat 13.00 –  17.00 arasında olacağı açıklandı.

Büyük grev Almanya’da

Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit’de Ryanair’de görevli sendika üyesi pilotların her an greve gidebileceğini açıkladı.

Almanya’daki grevin 23-26 Aralık tarihleri arasındaki Noel dönemi haricinde her an başlayabileceği belirtilen açıklamada, “Bu andan itibaren grev önlemleri her an alınabilir” denildi.

Söz konusu grev girişimiyle, Ryanair pilotları için adil çalışma saatleri ve piyasa koşullarına uygun ücretler için bir düzenleme hedeflendiği belirtilen açıklamada, sendika üyesi pilotların Ryanair’e rakip olan Tuifly’ın sunduğu maaş kadar kazanmalarının istediğini kaydedildi.

Öte yandan Ryaniar, maaş yapısının İrlanda yüksek mahkemesi tarafından onaylandığını öne sürerek şimdiye kadar uzlaşmaya istekli olmadığını gösterdi.