SHGM-FATA işbirliği büyüyor

Türkiye ve Rusya arasında havacılıkta geçtiğimiz yıl başlatılan işbirliği faaliyetleri artarak devam ediyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Rusya Federasyonu Federal Hava Ulaşım Ajansı (FATA) arasında, ilk etapta havacılık ürünlerinin karşılıklı kabulü ve sürekli uçuşa elverişliliğin sağlanması kapsamında işbirliğini içeren Çalışma Düzenlemesi 7 Şubat 2018 tarihinde imzalanmıştı.

İlgili düzenleme kapsamında, her iki ülkenin havacılık endüstrileri arasında da işbirliği faaliyetleri geçtiğimiz yılın sonlarında başlamıştı.

FATA heyetinin daveti üzerine SHGM tarafından Moskova’daki Ulusal Havacılık Altyapı ve Flytex Fuarına katılım sağlanırken, konuya ilişkin SHGM açıklamasında şöyle denildi:

FATA heyetinin davetine istinaden, 6-7 Şubat 2019 tarihlerinde Moskova’da gerçekleştirilen Ulusal Havacılık Altyapı ve Flytex Fuarına (https://www.nais-russia.com), SHGM’yi temsilen Genel Müdür Yardımcımız Can EREL ve Uçuşa Elverişlilik Daire Başkanımız Özcan BAŞOĞLU tarafından katılım sağlanmıştır.

Fuarın başlangıcında gerçekleştirilen ödül töreninde, Türk Hava Yollarına en iyi “Business Class” ve “Eco Class” kapsamında verilen ödül, Moskova Büyükelçimiz ve THY Moskova Müdürü tarafından alınmıştır.

İlave olarak, İstanbul Havalimanı yapım sürecine ilişkin, İGA Genel Müdür Yardımcısı İsmail POLAT tarafından, “Havaalanı altyapısı yatırımları: Kamu özel ortaklığında zorluklar ve fırsatlar” oturumunda bir sunum gerçekleştirilmiş olup THY Teknik ve Logosky Çizge Havacılık tarafından da fuara katılım sağlanmıştır.