YAZARLAR

Slide thumbnail

Slide thumbnail

BODRUM’DAN KAÇIŞ

Bodrum’da yaşanan depremin ardından, (ki tanığım) bavulunu alan yollara döküldü.

Hal böyle olunca havalimanında oluşan beklenmedik yoğunluğun altından THY anında aldığı ek sefer kararıyla başarıyla kalktı.

Geniş gövdeli uçaklarla Bodrum-İstanbul arasında yaptığı ek seferlerde, depremden psikolojik olarak etkilenen Bodrum’daki tatilcileri İstanbul’a taşıdı.

Bu arada sağda-solda bilet fiyatlarının tavan yaptığı, deprem korkusuyla kenti terk etmek isteyenlerin sırtından haksız kazanç sağlandığı, mağdur edildiği yazıldı-çizildi.

Deprem sonrasında Bodrum-İstanbul uçuşlarındaki fiyat aralıkları direk radarımdaydı.

THY’de istanbul tek yön uçuşları 340 ila 345 tl aralığında gezerken, özel havayollarındaki fiyat aralıklarıysa 350 ila 370 tl aralığında gezdi. Her yıl doluğu gibi sezon standartlarındaydı.

Anlayacağınız o psikolojiyle Bodrum’u etrk etmek isteyenler en ucuz Türk Hava Yolları uçtu.

Özel havayollarımızın aralarında busines class uygulaması olan tek şirket olan Atlasglobal’in bu sınıftaki bilet fiyatıysa Bodrum-İstanbul hattında rekor kırdı.

THY’nin busines clas fiyatı aynı günlerde Bodrum-İstanbul hattında 411-511 tl arasında dolaşırken, Atlasglobal 637-657 tl arasındaydı.

Bodrum-İstanbul hattında kastedilen “yolcular mağdur ediliyor, depremdem kaçanlar 650 tl’ye bilet bulabiliyor” haberlerinden kasıt buyduysa, gerçekte sadece bundan ibaret.

Yani ekonomi sınıfında uçmak istemeyenlerin tercihi olan business class yolcuları Atlasglobal’de 650 tl’ye uçarken THY’de en yüksek 511 tl ödedi.

İlla da yapacaksanız, böyle kritik günlerde felaket tellallığı yaparaken biraz daha dikkatli olmak gerekir diyorum.

Cümleten geçmiş olsun, hepinize iyi uçuşlar olsun..

Yazarın Diğer Yazıları