Rusya TU-160’ları yeniliyor

Rusya, modernize edilmiş Tu-160M stratejik bombardıman uçaklarının üretimini ve mevcut uçakların yenilenmesini Kazan Uçak Fabrikası’nda sürdürüyor.

Flug Revue’de yer alan habere göre, NATO tarafından “Blackjack” olarak adlandırılan Tu-160’ın modernize edilmiş versiyonunda, uçağın dış tasarımı büyük ölçüde korunurken iç sistemlerinin yaklaşık yüzde 80’i yenilendi.

Tupolev Genel Müdürü Yuri Abrosimov, modernizasyon kapsamında haberleşme, elektronik, navigasyon ve motor sistemlerinin kapsamlı şekilde yenilendiğini belirtti.

Abrosimov, uçağın yeni dijital teknolojiler kullanılarak geliştirildiğini ve önceki versiyonlarından önemli ölçüde farklılaştığını ifade etti.

Yeni Tu-160M’nin modüler aviyonik mimarisi, gelecekte daha gelişmiş sistemlerin uçağa entegre edilmesini ve eski ekipmanların tüm altyapı değiştirilmeden yenilenmesini mümkün kılacak.

Rusya’nın Tataristan bölgesindeki Kazan Uçak Fabrikası’nda, yeni Tu-160M uçaklarının üretiminin yanı sıra mevcut Tu-160 bombardıman uçaklarının da aynı standarda yükseltilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Etiketler: ,