Blue Origin’den başarılı uzay denemesi

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkilemeye devam ederken, uzay yarışındaki kıyasıya rekabet ise bu süreçte her geçen gün daha da artıyor.

Jeff Bezos’un kurucusu olduğu Blue Origin dün uzay seyahatleri için bir önemli denemeyi daha Batı Teksas’ta gerçekleştirdi.

Şirketin yeniden kullanılabilir yörünge altı aracı New Shepard’ın 15. mürettebatsız test uçuşunu dün (14 Nisan) başarıyla tamamladı ve bu denemede insanlı uçuş için tam bir prova yapıldığı açıklandı.

NS-15 olarak adlandırılan görev, tamamen Blue Origin yolcuları uçurmaya başladığında olacakları taklit etmeyi amaçladı.

Uçuştan önce, iki şirket çalışanı, gelecekteki astronotların fırlatmadan önce izleyeceği prosedürleri uygulamak için kapsüle girdi ve gerekli prosedürleri yerine getirdi.

Blue Origin açıklamasında NS-15 denemesinin insanlı uçuşlar için kritik bir adım olduğu ve bu adımın başarıyla atıldığı vurgusu yapıldı.

Denemede New Shepard’ın taşıdığı RSS First Step’in roketten başarıyla ayrıldığı ve uçuş sırasına kapsülün 105.941 metre yüksekliğe ulaştığı bilgisi verildi.

New Shepard roketi ve RSS First Step kapsülünün uçuşlarını 10 dakika içinde tamamlayarak başarılı şekilde Batı Teksas’taki fırlatma alanına indiği belirtildi.

Uzay yarışı için SpaceX en gözde şirket olurken, Blue Origin ve Virgin Galactic’de ciddi yatırımlar ve testlerdeki önemli adımları ile uzay seyahatine her gün biraz daha yaklaşıyor.

AirTürkHaber