Bryant’ın eşinden yürek burkan istek

26 Ocak 2020’de dünyayı sarsan Kobe Bryant ve Gigi’nin ölümü dün gibi insanların aklında kalıyorken Vanessa Bryant, olayları atlatmaya çalışıyor.

Vanessa, kaza sonrasında şerife yalvardığını belirtti.

Şerif Alex Villanueva’nın Vanessa’ya diğer beş kişi ile birlikte eşi Kobe ve kızı Gianna’nın ölüm haberini verdikten sonra yapabileceği herhangi bir şey var mı diye sorusuna Vanessa; “Eğer kocamı ve bebeğimi geri getiremiyorsan, kimsenin onların fotoğrafını çekmediğinden emin ol” sözleri ile cevap verdiği öğrenildi.

Şerif, bunu yapacağım demesi üzerine Vanessa sözlerine şu şekilde devam ettiğini dile getirdi; “Hayır, telefonu hemen kapatıp oranın güvenliğini sağladığından emin olmanı istiyorum.”

Vanessa’dan bir süreliğine izin isteyen Villanueva, alanın güvenlik altına alındığını Vanessa’ya bildirdi.

Elayet’in aleyhine açılan davada Vanessa Bryant, mahkeme belgelerinde kocasını ve 13 yaşındaki kızını kaybetmenin travmasını artıran “yüksek şiddetli duygusal sıkıntı” yaşadığını iddia etti.

Dava, itfaiyeciler ve şerif yardımcıları da dahil olmak üzere ilk müdahale edenlerin Bryant’ın vücudunun fotoğraflarını bir barmenle paylaştığını ve “ölü çocukların, ebeveynlerin ve antrenörlerin fotoğraflarını” dağıttığını iddia ediyor.

Federal güvenlik yetkilileri sisli havada bir basketbol turnuvasına giderken kaza yapan helikopterde kaza için pilotu suçlamıştı.