F-35C ikmalde ciddi hasar gördü

ABD Donanmasına ait F-35C Lightning II tipi savaş uçağının F/A-18 Hornet ile havada yakıt ikmali talimi yaptığı sırada ciddi hasar aldığı bildirildi.

USNI News’de yer alan bilgilere göre, 4 Eylül Salı günü Atlantik Okyanusu üzerinde bir F/A-18 Super Hornet ile birlikte havada yakıt ikmali yapan F-35C’nin bu esnada ciddi hasar aldığı rapor edildi.

USS Lincoln gemisine dönüş yolunda olan F-35C tipi savaş uçağının gemiye başarılı şekilde indiği ve olayda herhangi bir yaralanma olmadığı rapor edildi.

F/A-18 Hornet’ten yakıt ikmali yapan F-35C’nin, Hornet’in yakıt ikmal sepetinden gelen parçaların motor girişine gelmesi nedeniyle ciddi hasar gördüğü belirtildi.

Haberde F-35C’ye verilen hasarın bir askeri uçak için en ciddi tip olan A Sınıfı olarak tanımlandığı vurgulandı.

Uçağın 2 milyon dolardan fazla hasar gördüğü zaman A sınıfı kategorisine girdiği belirtildi.

Donanma Hava Kuvvetleri Atlantik sözcüsü Komutan Dave Hecht konuya ilişkin açıklamasında, F-35’te meydana gelen hasarın 2 milyon dolardan fazla olduğunu belirtti.

Hecth Super Hornet’in de hasar gördüğünü ancak o uçaktaki hasarın 50.000  ile 500.000 dolar arasında yani C sınıfında olduğunu açıkladı.

Hornet’in Virginia’da bulunan Oceana Deniz Hava Üssü’ne, F-35C’nin ise USS Lincoln gemisine sorunsuz iniş yaptıkları ve herhangi bir yaralanma olmadığı açıklandı.

ABD Donanmasından yapılan açıklamada olay nedeniyle soruşturma açıldığı belirtildi.

Ege Buğra Özen/AirTürkHaber