Falcon 6X teslimatları başladı

Dassault’un 2020 yılı sonunda tanıtımı yaptığı iş jeti Falcon 6X’in ilk teslimi yapıldı. Türkiye’den Koç Holding ve Limak Holding’in de jetin teslimatını beklediği öğrenildi.

Dünyayı sarsan ve havacılık sektöründe tarihin en ağır krizine yol açan pandeminin ardırdan ilginin daha da arttığı iş jetlerinin önde gelen üreticilerinden Dassault’un Falcon serisi iş jetlerinin yeni üyesi 6X’te teslimler başladı.

Çift motorlu, uzun menzilli uçak projesi, Şubat 2018’de başlamıştı. İmalatçının 5X projesinde motor sorunu yaşaması üzerine Dassault mühendisleri gövdeyi bir metre uzatarak 6X uçağını geliştirmişti.

Aralık 2020’de tanıtımı yapılan yeni jet, 10 bin 186 kilometre menziliyle İstanbul’dan New York’a hatta Brezilya’ya kadar direkt uçabiliyor. 6X’in hızı saatte 1100 kilometreyi aşıyor.

Sınıfının en geniş kabinine sahip 6X, 16 kişiye kadar yolcu alabiliyor. Kabin yüksekliği 1.98 metre, genişliği ise 2.58 metre. 30 yan pencerenin yanında tavanda da sıradışı bir penceresi bulunuyor.

Fransız imalatçı Dassault’un Türkiye temsilcisi Soylu Havacılık’ın Falcon 6X için Türkiye’den iki sipariş aldığı öğrenildi.

SÖZCÜ’nün edindiği bilgiye göre Koç Holding ve Limak Holding yeni iş jeti Falcon 6X’ın teslimatını bekliyor.

Uçağının fiyatının yaklaşık 50 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Etiketler: