Heathrow CEO’sundan kaos uyarısı

Heathrow Havalimanı CEO’su John Holland-Kaye mevcut seyahat kaosunun 2023 yılının sonuna kadar devam edebileceğini açıkladı.

Heathrow Havaalanı CEO’su Holland-Kaye Bloomberg’e yaptığı açıklamada yaşanılan sorunun hızlı bir şekilde çözülmeyeceğini ve kaosun en az 18 ay daha devam etme ihtimali olduğunu söyledi.

Havalimanında üst üste binmiş izdiham yaşayan insanlar ve ortalığa dağılan bagajların yer aldığı fotoğraflar İngiltere havalimanları için artık bir rutine dönüştü.

Uzun kuyruklarda saatlerce sıra bekleyen insanlar için seyahat bir işkenceye dönüşürken İngiliz yetkililer söz krizi krizin arkasında ülkede yaşanan grevler, pandemi dönemindeki işten çıkarmalar ve pandemi sonrası yaşanan talep artışının olduğunu söylüyor.

Pandemi öncesi yılda 80 milyon kişiye hizmet veren Heathrow Havalimanı kaosla başa çıkmak için günlük 100 bin yolcu sınırı getirdi.

Havalimanında kuyruklar ve bekleyen bagaj görüntüleri ise sınırlamanın henüz beklenen etkiyi yapamadığını gösteriyor.