HİSAR-A için seri üretim başlıyor

HİSAR-A Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi’nde seri üretime geçildiği açıklandı.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen, HİSAR-A Alçak İrtifa Hava Savuma Füze Sistemi’nin yapılan testlerde hedefi tam isabetle imha ettiğini duyurdu.

Demir yerli hava savunma sistemi için seri üretime geçildiğini açıkladı.

Konuya ilişkin İsmail Demir tarafından yapılan açıklamada, “SSB yönetiminde ASELSAN ve ROKETSAN tarafından milli ve yerli olarak geliştirilen HİSAR-A Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi, yapılan nihâi sistem testlerinde hedefi %100 başarıyla imha etti. Seri üretime geçiliyor. Hayırlı olsun” denildi.

HİSAR-A Otonom Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi sabit ve hareket halindeki birliklerin; Savaş Uçakları, Helikopterler, İnsansız Hava Araçları, Seyir Füzeleri, Havadan Karaya Füzelere karşı hava savunma görevini icra ediyor.

HİSAR-A Sistemi; üzerinde Arama Radarı, IFF Sistemi, Termal ve Gündüz Görüş Kamerası ve Lazer Mesafe Ölçer’den oluşan E/O Sensör Grubu, IIR arayıcı başlıklı dik atış yeteneğine sahip hava savunma füzesi olan modüler yapıda bir sistem olarak geliştirildi.

HİSAR-A Sistemi en gelişmiş teknoloji ile gelecekteki yeni ihtiyaçların ve özelliklerin ilavesine imkan sağlayabilecek yapıda açık bir mimariye sahip.

Teknik Özellikler

  • Savaş Uçağı Takip Menzili : > 25 km
  • Hedef Önleme Menzili : 15 km
  • Atışa Hazır Füze : 4
  • Azami Hız : 65km/h
  • Dik Meyil Tırmanma : %60
  • Yan Meyilde Hareket : %30