Hondajet ilk kez İstanbul Airshow’da

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen İstanbul Airshow’a ilk kez katılarak Türkiye pazarına giriş yapan Hondajet, fuarda şirketin yeni gözdesi Hondajet Elite uçağını sergiliyor.

Almanya’dan İstanbul Airshow için gelen HondaJet Elite, Honda Aircraft’ın havacılık alanındaki tüm yeniliklerini miras alarak tasarlandı.

Sınıfının en uzağa uçan hava aracı konumunda olan HondaJet Elite, 2.661km menzile sahip olurken aynı zamanda daha az yakıt ve daha az sera gazı salgılıyor.

Sınıfının en iyisi konumunda olan HondaJet Elite, aynı sınıftaki tüm diğer iş jetlerine kıyasla yakıt açısından daha verimli olacak şekilde tasarlandı.

Son teknoloji olan jet, kendi kategorisindeki diğer hava araçlarına göre yılda ortalama 8.250 galon daha az yakıt kullanıyor.

HondaJet Elite son derece şık ve konforlu bir kabin tasarımı ve yenilikçi hoparlörsüz kabin ses sistemine sahip.

Maksimum yolcu kapasitesi 1 mürettebat-6 yolcu yada 2 mürettebat 5 yolcu olan uçakta yeni nesil teknoloji kullanılarak tasarlanan kokpitinin ise genişliği dikkat çekiyor.

Glas kokpit uçuşun her yönünü rahatça takip edilebilecek şekilde tasarlanırken, kullanıcı dostu bir ara yüz de geliştirildi.

Özelleştirilmiş Garmin G3000 aviyonik sistem sayesinde pilotlar uçuş planlama süresini düşürebilirken, durumsal farkındalık ve emniyeti artırabiliyor.

HondaJet’in yeni, hızlı, sessiz ve yakıt tasarruflu HondaJet Elite uçağının Ortadoğu satış temsilciliğini ise dünyaca ünlü marka olan Jetex şirketi yapıyor.

Jetex, uçağın Ortadoğu’da 10 ülke ile birlikte Türkiye ve Pakistan satış temsilciliği görevini de yürütüyor.

HondaJet Elite hakkında İstanbul Airshow’da AirTürkHaber’e bilgi veren Jetex marka ve iletişim direktörü Sunny Landeros, İstanbul Airshow’a HondaJet’in ilk kez gelmesinden dolayı büyük heyecan duyduklarını belirtti.

Landeros, Türkiye’nin havacılıkta çok ciddi ve büyüyen bir pazar olduğunu vurgularken, “HondaJet olarak bu pazara girmenin doğru zamanı olduğunu düşünüyoruz, bu nedenle de İstanbul Airshow’da yer almaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

İş jeti pazarında önemli bir değişime imza atan HondaJet Elite’in uçağı İstanbul Airshow’da statik alanda fuar süresince sergilenirken, ziyaretçilerini ve müşterilerini bekliyor.

Ege Buğra Özen/AirTürkHaber