IFTE 2023 kapılarını açtı
Türkiye’nin ilk ve tek havacılık eğitim fuarı IFTE 2023, Atatürk Havalimanı’nda kapılarını ziyaretçilere açtı.
Türk Hava Yolları, Pegasus, SunExpress, TUSAŞ gibi şirketlerin ve çok sayıda uçuş okulunun katılımcı olduğu IFTE 2023, Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde gerçekleştiriliyor.
Fuarın ilk gününde katılımın yoğun olduğu gözlenirken, özellikle havacılığa meraklı gençlerin havacılık şirketleri, uçuş okulları ve sektörden firmalara iletişime geçebileceği ortamı sunan IFTE’ye hafta sonunda katılımın daha yoğun olması bekleniyor.
IFTE fuarının sahibi Murat Herdem AirTürkHaber’e yaptığı açıklamada, 2018 yılından sonra araya giren pandemi nedeniyle yapılamayan IFTE’nin 2023 yılında yeniden sahaya indiğini belirtirken, özellikle havayoluna olan talepteki yoğun artış buna bağlı olarak istihdam açığının olduğu dönemde fuarın sektör için önemine vurgu yaptı.
Herdem’in, AirTürkHaber’e yaptığı IFTE 2023 fuarına ilişkin açıklaması şöyle:
“Havacılık sektörü zaten cazibe merkeziydi ancak pandemi sonrasında yeniden havayoluna olan ciddi talep artışı ve buna bağlı olarak ortaya çıkan istihdam açığı sektöre olan ilginin de artmasına neden oluyor. Fuarda ziyaretçiler THY, Sunexpress ve Pegasus gibi şirketlerden istihdam ve insan kaynakları politikası hakkında bilgi alma imkanına sahip olurken, ayrıca özel uçuş okulları ile de iletişim kurup bilgi alabiliyor. Bu fuardaki geri dönüşlere göre her yıl fuarın yapılması konusunda bir aksiyon alacağız. Sivil havacılığında fuarın her yıl yapılması yönünde bir tavsiyesi oldu, iki yılda bir yaptığımız fuarı her yıl yapma imkanı bulabilirsek bu hem sektör için hem de gençler için faydalı olabilir. Bizde fuar sonunda ziyaretçilerimize fuarın her yıl yapılması konusunda sorunun da bulunduğu bir anket yapacağız ve bu anket ışığında talebe göre fuarın her yıl yapılmasını gündemimize alacağız. Fuarın Atatürk Havalimanı’nda yapılması da bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Havacılığına uzun yıllar hizmet eden Atatürk Havalimanı’nın bayrağı İstanbul Havalimanı’na devretmesinden sonra yine bu tür organizasyonlarla havacılığa hizmet etmesi bizi mutlu ediyor.”
Havacılık eğitim sektörünü bir araya getiren IFTE, 3-4 Haziran tarihleri arasında Türk sivil havacılığına uzun yıllar hizmet eden ikonik İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilmeye devam edecek.
Ege Buğra Özen/AirTürkHaber