İsrail yine patriot ateşledi

Bu hafta ikinci kez Suriye tarafından insansız hava aracı sızdığını iddia eden İsrail Hava Kuvvetleri, bugün de sınıra yaklaşan İHA’ya Patriot hava savunma sistemlerinden füze attığını duyurdu.

İsrail Hava Kuvvetleri’nin (IAF) Twitter hesabından ”İlk rapor: Suriye’den İsrail’e yaklaşan bir İHA’ya yönelik bir Patriot füzesi ateşlendi” paylaşımı yapıldı.

Haaretz gazetesi, İsrail’in kuzeyindeki Safed kentinin sakinlerinin patlama sesleri duyduklarını, gökyüzünde duman şeridi gördüklerini söylediğini aktardı.

Reuters haber ajansına göre Golan Tepeleri’nin Suriye tarafındaki bir görgü tanığı, İHA’nın düşürüldüğünü söyledi.

IAF tarafından paylaşılan açıklamada, “İlk raporun ardından – Kısa süre önce, IAF hava savunma sisteminin bir Patriot füzesi askerden arındırılmış bölgede uçan Suriye İnsansı Hava Aracına doğru ateşlendi, İHA büyük olasılıkla düşürüldü” denildi.

Suriye hükümet güçlerinin güneydeki ilerleyişi karşısında alarma geçen İsrail, çarşamba günü de Suriye tarafından Golan Tepeleri’ne insansız hava aracı sızdığını iddia etti.

İsrail ordusuna göre kimliği belirsiz İHA, İsrail’in 10 km içine girdikten sonra Patriot hava savunma sisteminden ateşlenen füzeyle imha edildi.