Jeff Bezos’dan çılgın ay planı

Uzay yarışının her gün daha da üst seviyelere çıktığı dönemde, online alışveriş devi Amazon’un kurucus Jeff Bezos Ay planını açıkladı.

Sahip olduğu özel uzay araştırma şirketi Blue Origin ile bir süredir yeniden kullanılabilir ve dikey iniş yapabilen roketler üzerinde çalışan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un sıradaki hedefi gezegenimizin uydusu Ay.

İnsanlığın geleceği için tıpkı Elon Musk gibi başka bir gezegene daha medeniyet götürmemiz gerektiğine inanan Bezos, ağır sanayinin Ay üzerine kurulması durumunda Dünya’da bulunan doğal kaynakların korunabileceği fikrinde.

NTV’de yer alan habere göre, bu projenin hayata geçmesi için belki de 100 yıla ihtiyacı olduğunun altını çizen Bezos, Ay’da bir üretim tesisi yapılmasının tartışılmayacak bir konu olduğunu belirtti.

Bezos geçtiğimiz aylarda, her yıl 1 milyar dolarlık Amazon hissesi satarak, bu miktarı uzay şirketi Blue Origin’e aktaracağını belirterek bu şirkete ne kadar önem verdiğin gözler önüne sermişti.

100 milyar doları aşan serveti ile Bill Gates’i geride bırakarak dünyanın en zengin insanı olan Bezos’un sahibi olduğu Blue Origin, geçtiğimiz aylarda bu yıl göreve başlaması planlanan ‘The New Shepard capsule’ü tanıtmıştı.

Blue Origin, yörünge altı bir roketi geçtiğimiz aylarda başarılı bir şekilde test etmişti. 6 yolcu taşıma kapasitesine sahip roket, Teksas’tan fırlatılmış ve birkaç dakika sonra kontrollü bir şekilde yere geri indirilmişti.