Lufthansa’dan grev açıklaması

Verdi Sendikasının grev çağrısı üzerine Lufthansa Grubu’ndan konuya ilişkin açıklama yapılırken, grev nedeniyle 800 seferin iptal edildiği belirtildi.

Verdi Sendikası, 10 Nisan 2018 Salı günü Frankfurt, Münih, Köln ve Bremen havalimanlarında grev çağrısı yaptı.

Yer hizmetleri, destek hizmetleri ve ayrıca havalimanı itfaiye ekibinin de bir kısmı, yarın 5:00 ile 18:00 arasında greve gidecek.

Yaşanan gelişmeler üzerine Lufthansa, yarın yapılacak olan bu grevden dolayı planlanan 1,600 seferden 58’i uzun menzilli olmak üzere 800’ünü iptal etmek zorunda kalacak.

İptaller, yaklaşık 90,000 yolcuyu etkileyecek. Uçuş operasyonlarının 11 Nisan 2018 Çarşamba günü normal seyrine dönmesi bekleniyor.

Lufthansa, bugün Lufthansa.com üzerinden alternatif uçuş programı yayınlarken, Lufthansa yolcularının havalimanına gitmeden önce uçuşlarının durumunu Lufthansa.com aracılığı ile kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Lufthansa’ya iletişim bilgilerini vermiş olan yolculara, SMS veya e-mail yoluyla aktif olarak bilgilendirme yapılacağı belirtildi.

Yolcular, www.lufthansa.com üzerinden ‘rezervasyonlarım’ başlığı altında her zaman iletişim bilgilerini girebileceği veya güncelleme yapabileceği belirtildi.

Alman havayolu ayrıca yolcuların Facebook ya da Twitter aracılığıyla da uçuş durumundaki değişiklikler hakkında otomatik olarak bilgilendirilmeyi tercih edebileceği bilgisi verildi.

7 GÜN İÇİNDE ÜCRETSİZ DEĞİŞİKLİK YAPILABİLECEK

Lufthansa’dan yapılan açıklamanın devamında yolculara 7 gün içinde ücretsiz değişiklik yapalıbileceği belirtlirken şöyle denildi:

“Uçuşları grevden etkilenmeyen yolcuların da daha erken havalimanına gelmeleri önemle rica olunur.  Uçuşlarının iptal edilip edilmediğine bakılmaksızın, yarın için Frankfurt ve Münih üzerinden uçuş rezervasyonuna sahip tüm Lufthansa Group yolcuları (SWISS operasyonlu uçuşlar hariç), 10 Nisan 2018 tarihinden itibaren sonraki yedi gün içinde uçuşlarını ücretsiz olarak değiştirerek başka bir uçuşa rezervasyon yapabilirler. 

Almanya içi uçuşlarda yolcular, uçuşlarının iptal edilip edilmediğine bakılmaksızın tren yolunu tercih edebilir. Bunu yapmak için yolcular, Lufthansa.com’a girerek ‘Rezervasyonlarım’ kısmından kendi uçak biletlerini Deutsche Bahn biletine dönüştürebilirler. Yolcuların havalimanına gelmelerine de gerek yoktur.”

“GREV SON ÇARE OLMALI”

Deutsche Lufthansa AG İnsan Kaynakları ve Hukuki İşler Yönetim Kurulu Üyesi Bettina Volkens konuya ilişkin açıklamasında, “Birliğin bu çatışmayı sivil yolculara dayatması kesinlikle kabul edilemez. Lufthansa, bu toplu pazarlık çatışmasının bir parçası değildir ancak maalesef müşterilerimiz ve şirketimiz bu anlaşmazlığın sonuçlarından etkilenmektedir”  dedi.

Volkens grevin bu gibi durumlarda son çare olmasına vurgu yaparken, “Bu denli yaygın ve tam gün süren grev, doğası ve kapsamı gereği uygunsuz ve mantıksızdır. Grev, ücret anlaşmazlığındaki en son çare olmalıdır. Politikacıların ve milletvekillerinin grev ve sanayi eylemleri için açık kurallar tanımlaması gerekir. Bu kadar çok müşterinin bu grevden etkileniyor olmasından dolayı çok üzgünüz ve etkisini azaltmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.