MAX 9’larda cıvata krizi büyüyor

Alaska Havayolları CEO’su Ben Minicucci, yapılan incelemeler sırasında birçok B737 MAX 9’da gevşek cıvatalar tespit edildiğini açıkladı.

Yaşana kapı patlaması vakasından dolayı büyük hayal kırıklığına uğradıklarını ifade eden Ben Minicucci Boeing’in şirket içi kalite programlarında geliştirmeler yapması gerektiğini ifade etti.

Reuters’te yer alan bilgilere göre, yapılan incelemelerde Alaska Havayolları’nın birçok MAX 9 uçağında gevşek cıvataların tespit edildiği açıklandı.

Minicucci açıklamasında, “Bana göre Boeing’den kapısı arızalı bir uçak teslim aldık. Şimdi NTSB (Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu) soruşturması bunun neden hatalı bir kapı olduğunu, bunun kötü kurulum mu, eksik donanım mı olduğunu, bir sorun olup olmadığını çözecek. Üretim sorunu var ama Alaska’nın üretim hattından kapısı arızalı bir uçak aldığına şüphe yok” dedi.

İncelemelerin başlamasından sonra United Havayolları da gevşek cıvataların bulunduğunu açıklamıştı.

B737 MAX 9’lar yerde beklemeye devam ederken, yaşanan yeni krizin MAX teslimatlarını aksatabileceği ve MAX 10’un da sertifika sürecini geciktirebileceği belirtiliyor.

AirTürkHaber