NASA’dan 2021’in ilk uzay yürüyüşü
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 2021 yılını ilk uzay yürüyüşünün tamamlandığını duyurdu.
NASA astronotları Mike Hopkins ve Victor Glover , uzay yürüyüşlerini 6 saat 56 dakika tamamladı.
Mürettebat, ESA (Avrupa Uzay Ajansı) Columbus modülünün dışına, Avrupa yer istasyonlarına bağımsız, yüksek bant genişliğine sahip bir iletişim bağlantısı sağlayacak olan COL-Ka olarak bilinen bir Ka-bant anteni kurdu.
NASA açıklamasında uzay istasyonu mürettebatının, yörüngedeki laboratuvarın montajı ve bakımı için 233’ncü uzay yürüyüşünü tamamladığı ve bu görevler için istasyon dışında 61 gün, 1 saat ve 47 dakika geçirildiği belirtildi.
Success! With a bit of strength and skill, @Astro_illini removed the H-fixture from the @Space_Station, opening the slot for future solar array system upgrades. Now, he and @AstroVicGlover are returning to the airlock to wrap up today's spacewalk. pic.twitter.com/KnoxB5d98N
— NASA (@NASA) January 27, 2021