Oman Air İstanbul’a iddialı başladı

Orta Doğu’nun son dönemde yükselen havayolları arasında yer alan Umman’ın milli havayolu Oman Air (Umman Havayolları) başkent Maskat’tan (Muscat) İstanbul’a seferlere başladı.

İstanbul’a ilk sefer Maskat’tan 1 Haziran’ı 2 Haziran’a bağlayan gece filonun en yeni uçaklarından olan B737MAX tipi uçakla gerçekleştirildi.

Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapan Oman Air Maskat-İstanbul seferlerini haftada 7 gün B737 MAX tipi uçaklarla gerçekleştirecek.

Şirketin İstanbul’a ilk uçuşunda Çırağan Sarayı’nda düzenlenen tanıtım toplantısına, Oman Air Baş Ticari Görevlisi Paul Starrs, Oman Air Avrupa Bölge Müdürü Rogier De Jager ve Oman Air’in Türkiye temsilcisi olan Katera Turizm şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Kayhan Çolakel ile Katera Turizm GSA Yöneticisi Haluk Aksoy katıldı.

Uzun vadede seferlerin artırılması planlanıyor

Oman Air’in iddialı bir şekilde girdiği İstanbul hattında uçuş doluluk oranlarının beklenenin üzerinde olduğu öğrenildi.

Şirketin İstanbul-Maskat hattıyla birlikte iki ülke arasındaki turizmi daha da geliştirmeyi planladığı vurgulanırken, ileriye dönük olarak seferlerin artırılmasının da planlandığı belirtildi.

Katera Turizm Yön. Krl. Bşk. Kayhan Çolakel ilk sefere ilişkin yaptığı açıklamada, 4 yıllık uzun bir çalışmanın sonunda İstanbul-Maskat hattında seferlere başlandığını açıklarken, 3 yıl içinde 2 milyondan fazla yolcuya ulaşmayı hedefledikleri belirtti.

Çolakel, Ummanlı vatandaşların İstanbul seferlerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederken, uzun vadede talebe göre seferlerin haftada 14 frekansa çıkarılması yada İstanbul hattında B787 Dreamliner tipi uçaklarında konulmasının gündeme gelebileceğini açıkladı.

İstanbul-Maskat hattının sadece bu iki şehirle sınırlı olmadığını vurgulayan Çolakel, Masket’e giden yolcuların oradan Oman Air’in Hindistan’da 11 nokta olmak üzere, Sri Lanka, Pakistan ve Katmandu gibi alternatif uçuş bağlantılarına sahip olacağını belirtti.

AirTürkHaber’in edindiği bilgiye göre, şirketin 29 Ekim’de İstanbul’da yeni havalimanına geçiş sürecinde ise gece yarısı olan uçuş saatleri nedeniyle sadece 1 seferini (30 Ekim) iptal etmesinin söz konusu olduğu öğrenildi.

Şirketin iptal olacak seferinin ise Sabiha Gökçen’den yapılıp yapılmamasının henüz planlanma aşamasında  olduğu belirtildi.

Sırada 3 yeni hat daha var

İstanbul seferlerine başlayan Oman Air bu yıl 1 Temmuz’da Fas’ta Kazanblanka’ya, 28 Ekim’de ise Rusya’da Moskova seferlerine başlayacak.

Havayolunun 2018 Ekim ayında ayrıca Maldivler’de Male şehrine de seferlere başlamaya hazırlanıyor.

Milli havayolu Kazanblanka hattında haftada 4 sefer düzenleyecek ve bu seferler Dreamliner tipi uçaklarla gerçekleştirilecek.

Türkiye’de başka destinasyon olacak mı?

Oman Air’in Türkiye’de ileriye dönük İstanbul dışında herhangi bir şehre daha uçuş başlatılmasının planlanmadığı belirtilirken, İstanbul hattında olan yüksek beklentinin uzun vade de daha çok yolcuya ulaşmasının hedeflendiği belirtildi.

Filo 62 uçağa çıkarılacak

Maskat’tan kalkan ve Atatürk Havalimanı’na inen Oman Air uçağının İstanbul’a inen ilk B737 MAX tipi uçak olduğu belirtilirken, havayolunun 2022’ye kadar filosunu 62 uçağa çıkaracağı öğrenildi.

Şirketin filosunda yeni teslim alınan 2 adet B737 MAX uçağı bulunurken, 7 adet Dreamliner, 10 adet Airbus A330, 27 adet B737 ve 4 adet Embraer 175 modeli uçak bulunuyor.

Maskat Havalimanı’nda TAV ve BTA hizmet veriyor

Oman Air’in merkezi olan Maskat Havalimanı’nda TAV Havalimanları bünyesinde olan TAV İşletme Hizmetleri 2017 yılından itibaren 10 yıllığına özel yolcu salonu işletmeciliğini almıştı.

BTA ise Maskat Havalimanı’nda 20 noktada yiyecek-içecek hizmetlerinde bulunuyor.

Ege Buğra Özen/AirTürkHaber