TUI’den kış sezonunda Phuket atağı

Tayland’ın Phuket Havalimanı, yaklaşan 2025–2026 kış sezonunda Avrupa’dan gelecek yolcu akınına hazırlanıyor.

TUI Group, 2 Kasım 2025 ile 16 Nisan 2026 tarihleri arasında Avrupa’dan haftada 10 doğrudan uçuş planlıyor.

Bu genişletilmiş uçuş programının, adaya yaklaşık 61 bin yolcu getirmesi bekleniyor.

Yeni hatlar, Phuket’i Kuzey Avrupa ve Birleşik Krallık’taki önemli şehirlerle bağlayacak.

TUI Fly Nordic, Stockholm, Kopenhag, Helsinki ve Göteborg çıkışlı seferler düzenlerken; TUI Airways UK, Manchester ve Londra Gatwick’ten uçuşlar gerçekleştirecek.

Phuket Havalimanı Genel Müdürü Monchai Tanode, düşük sezonda günlük 280–300 uçuş ağırladıklarını, yoğun sezonda bu sayının 380–400’e çıkacağını belirtti.

Havalimanının günlük 600 uçuşluk kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Tanode, pist, taksi yolu ve park alanlarında yapılan iyileştirmelerin sayesinde saatte 25 uçağın iniş-kalkış yapabildiğini ifade etti.