TUSAŞ’tan yeni Ar-Ge işbirliği

Türk Havacılık Uzay Sanayii Ar-Ge alanındaki iş birliklerine bir halka daha ekledi.

Son dönemde özgün projeler olan platformlarını birer birer hangarlardan çıkışını lanse eden Şirket, Üniversiteler ile geliştirdiği iş birlikleriyle de adından söz ettiriyor.

Bu kapsamda Türkiye’nin birçok ilinde Üniversiteler ile anlaşma sağlayan Türk Havacılık Uzay Sanayi, bu kez İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde yer alacak ‘Dinamik Test ve Modelleme Laboratuvarı’ için iş birliği protokolünü imzalayarak faaliyetine başlayacak.

Türk Havacılık Uzay Sanayii mühendislerinin geliştirdiği özgün platformlarda kullanılacak ileri Ar-Ge çözümlerinde 20 akademisyenin görev alacağı protokol kapsamında öğrencilerin gelişimi sağlanacak. İş birliği kapsamında özel balistik darbe testi yöntemlerinin geliştirilmesi ve uçak yapılarının kuş çarpması değerlendirmesi gibi çok önemli projelere temel teşkil edecek çalışmalar yer alacak.

Şirket için stratejik konularda çalışan lisansüstü öğrenci ve doktora sonrası araştırmacı yetiştirilmesi, lisans bitirme projelerinin geliştirilmesi ve öğrenciler için proje bursiyerliği imkânı sağlanmasını da kapsıyor.

İlaveten bu laboratuvarda yapılacak ileri Ar-Ge çalışmaları için Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin sahip olduğu toplam 70.000 çekirdekli modern bilgisayar sisteminden 5.000 çekirdek tahsis edilecek.

İş birliği protokolü hakkında görüşlerini paylaşan Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Akademik iş birlikleri kapsamında uzun süredir görüşmeler gerçekleştirdiğimiz Üniversiteler ile protokoller imzalayarak hızlıca faaliyete geçmelerini sağlıyoruz. Biz platformlarımızı hangardan çıkarmaya başlamışken, geleceğimizi emanet edeceğimiz mühendislerimizi de havacılık ekosistemine nasıl entegre ederiz onun çalışmasını yapıyoruz. Bu anlaşma ile ‘Dinamik Test ve Modelleme Laboratuvarı’nın havacılık gelişimine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu iş birliği protokolünde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve Rektörümüz Sayın Yusuf Baran’a teşekkür ediyorum’’ dedi.

Temel Kotil’in ardından söz alan ve görüşlerini paylaşan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, “Geliştirdiğimiz projelerle ülkemizde savunma, sağlık, enerji gibi stratejik konularda; yüzde yüz yerli ve milli üretime geçilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizin havacılık sanayisini güçlendirme yolunda büyük katkıları olacak iş birliğinin geliştirilmesine emek veren herkese, destekleri için TUSAŞ Genel Müdürümüz Sayın Temel Kotil’e gönülden teşekkür ederim.’’ dedi.

 

Etiketler: