Boeing’e soğuk eyaletten sıcak sipariş
ABD’nin en büyük beşinci havayolu şirketi Alaska Havayolları, Boeing ile 23 adet B737 MAX 9 uçağı için anlaşma sağladığını duyurdu.
Alaska Havayolları bu anlaşma sonrasında, opsiyonlar ve önceki B737 MAX anlaşmalarının tamamlanması halinde gelecekte 120 adetlik B737 MAX filosuna sahip olacak.
23 uçaklık anlaşmanın maliyetine ilişkin bilgi verilmezken, teslimat takviminin önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.
Alaska Air Group CEO’su Brad Tilden imza töreninde yaptığı açıklamada, “Boeing ile bu dönüştürücü anlaşmayı duyurmaktan son derece gurur duyuyoruz” dedi .
Tilden B737 MAX uçaklarına olan güveni, “Bu uçağa inanıyoruz, Boeing ile güçlü ortaklığımıza inanıyoruz ve bu salgından çıkarken Alaska Havayolları’nın geleceğine ve önümüzdeki inanılmaz fırsatlara inanıyoruz” sözleriyle ifade etti.