İngiltere’de iptaller 10 bine ulaşacak

Personel eksikliği sonucu yaşanan kaos nedeniyle İngiltere’de de 10 bine kadar uçuşun iptal edilebileceği ve 1,5 milyon yolcunun bu durumdan etkilenebileceği belirtiliyor.

Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda gelecek 2 ay boyunca yaşanacak en yoğun seyahat sezonunu hazırlık olarak 1.000’den fazla çalışan aranıyor.

Ülkede birçok hava yolu şirketinde yaşanan grevler de personel sıkıntısını derinleştirirken, bazı seyahat uzmanları Heathrow Havalimanı’nda durumu “tamamen kaos” ve “sıfır müşteri hizmeti” olarak nitelendiriyor.

Salgın döneminde ve yüksek enflasyon karşısında maaşları kesintiye uğrayan çalışanlar haklarını ararken, British Airways sendikası üyesi yaklaşık 700 çalışanının bu ay eylemde bulunarak Heathrow’daki hava trafiğini “felç etmek” istediği belirtiliyor.

Son zamanlarda greve giden demir yolu işçileriyle anlaşmazlık içinde olan İngiliz hükümeti, havalimanlarındaki kaosa karşı da öfkeli.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps sorunun çözümü için 22 maddelik bir plan sunarken, ayrıca hükümet sektörde yeni çalışanların daha hızlı bulunmasına ve eğitilmesine yardımcı olmayı planlıyor.