YAZARLAR

HUZUR TAM MI, YARIM MI?

28.06.2021

Bi patron düşünün..

Ama gerçek olsun..

Mesela çalıştığınız şirketin..

Durum malum, salgın, kazançlar yarıya inmiş durumda. Kıt kanaat vaziyeti idare ediyorsunuz, gözünüz-kulağınız salgın gelişmelerinde, normal kazanç şartlarımıza ne zaman döneriz filan derken yatıp kalkıp durumu gözlüyorsunuz.

Tamam, şirkette her şey eskisi gibi değil ama batacak durumda da değil, üstelik patron her hafta “işler şahane”, “yine rekor kırdık” mesajları filan da veriyor.

Çalışan da siz olduğunuz için patron söylemese de durumun farkındasınız..

E, tabi insan merak ediyor şimdi, işler yoluna girmesine rağmen benim maşımı yarıya indiren patronun durumu ne?

Her canlının en doğal dürtüsü “merak” harekete geçiyor..

Engelleyebilir misiniz? Mümkün değil.

Mesela o güne kadar akıllarına bile gelmemiş “bu patron başka ne iş yapar” diye, sıvıyorlar kolları..

Araştırdıkça bir sürü şirkette yönetim kurulu başkanlığı vs. yaptığı ve karşılığında da “huzur hakkı” aldığı ortaya çıkıyor.

Hal böyle olunca o en doğal duygu daha derine inmeye başlıyor, bizim patron diğer şirketlerden kriz nedeniyle “yarım huzur”mu alıyor diye.

Bilen bilmeyene aktarıyor, patron ayda şu kadar kazanıyor diyor, kulaktan kulağa yayılıyor, patronun dünyadan haberi yok ama şirket çalkalanıyor.

Şimdi soru patronlara..

Bu patronun yerinde olmak ister misiniz?

Çalışanlarınızın her gün sizin çok sayıdaki yönetim kurulunda olduğunuz şirketlerden ne kadar “huzur” aldığınızı, tam mı yoksa çalışanlarınıza uyguladığınız gibi yarım “huzur”mu diye düşünsün?

Tepeden tırnağa bütün çalışanlarınız sizin ayak izlerinizin nerelere uzandığını takip etsin?

THY’de bugün durum ne yazık ki budur.

Bu arada yine THY’de maaşların normalleşmesiyle ilgili bir sinyal yok ama Pegasus çalışanlarına Temmuz için güzel haberi verdi bile.

Hepinize iyi uçuşlar olsun..




Yazarın Diğer Yazıları