YAZARLAR

ONUR AIR (SON)

26.07.2021

Geçtiğimiz ay..

“Hazır olun uçuyoruz” mesajları gönderildi “elde kalan” ve rakamı binleri bulan mağdur çalışanlarına.

Olmadı..

Hemen ardından bir mail daha gönderildi yine aynı kişilere; “Ertelendi, uçuşlara başlayacağımız tarihi önümüzdeki günlerde bildiriyoruz” denildi.

Yine olmadı..

Bu defa “şirketi yabancı yatırımcıya (İran) satamadık, uçuş faaliyetimiz söz konusu değildir, çalışanlarımız pandemi dönemindeki özlük hakları saklı tutularak izinli sayılacak” denildi ve hayallere noktayı koydu.

Onur mağdurları inandılar mı bilmem ama gerçek şuydu.

Uçuşlara başlıyoruz dedikleri uçakların üstünde ne bir tek elektronik sistem, ne motor, nede bir uçağın bırakın uçmasını olduğu yerde taksi yapmasını sağlayacak tekniği dahi kalmamıştı.

Yine bizzat patron tarafından kurulan Onur Maintenance Service (OMS) aracılığıyla bildiğiniz soba borusuna dönüştürülen Atatürk Havalimanı ve Antalya’da yatan uçakları mı alacaktı yabancı yatırımcı?

Maymun bu defa gözünü açmıştı.

Hiç uzatmayacağım..

Ambargo altındaki İran’a, hangi ilişkilerle, kaç defa satıldı Onu Air?

Kaç defa geri alındı?

Bizzat patronu tarafından kasası kaç defa boşaltıldı?

Bu alavera dolu satışlardan milyonlarca doları kimler cebine indirdi?

Ülkenin havacılık otoritesi olan kurumlar bu yaşanılanlara neden göz yumdu, nasıl izin verdi?

Bitmedi..

Gelelim pandemi’ye.

Bu lanet dönem ayakta durmaya çalışan gerçek anlamdaki havayollarını fena halde zorlarken, Onur Air’in ekmeğine hem yağ, hem bal sürdü.

Pandemi öncesinde duran şirket zaten çalışanlarına maaş ödeyemezken, devletin olanaklarına sığınarak, pandemi mağduruymuş gibi devletten aldığı yardımla çalışanlarına para dağıttı.

Bugünse hala çalışanlarına son olarak yaptığı açıklamada, hiç utanmadan “çalışanlarımız pandemi dönemindeki özlük hakları saklı tutularak izinli sayılacak” mesajını gönderdi.

Sormayacak mı bu binden fazla Onur mağduru pandemi öncesi dönemimiz ne olacak diye?

İşte sözün bittiği yerdir burası.

Bin çalışan demek, bakmakla hükümlü oldukları çevreleriyle en az beş bin insan evladı demek.

Mağdur olan bunca insanın yüzünün gülmesi, toplasanız iki elin parmak sayısını geçmeyecek vicdansızın, insan olmasını beklemek demek.

Bu günleri inşa edenler ölümlü olduklarını hatırlayıp, insan olurlar mı olmazlar mı onu da önümüzdeki günler gösterecek.

Hepinize iyi uçuşlar olsun..

Yazarın Diğer Yazıları