YAZARLAR

Slide thumbnail

Slide thumbnail

ZAMANLAMA MÜKEMMEL

05.06.2018

Olurdu-olmazdı, acele mi ediliyor denirken, AirTürkHaber geçtiğimiz hafta yayınladığı özel haberiyle Atatürk Havalimanı’nın kapanış tarihini yazdı.

DHMİ’nin tebligatıyla 29 Ekim gecesi AHL’nin kapısına kilit vurulacağı kesinleşti.

Aynı hafta, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 4 körüklü ek terminal hizmete alındı.

Sabiha Gökçen’e nefes aldıracak bu güzel haberin rakamlarıysa kısaca şöyle: Yeni iç hatlar terminal ek binası ile birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasiteside 33 milyondan 41 milyona çıkacak.

Atatürk Havalimanı kapanışa hazırlanırken, Sabiha Gökçen, İstanbul’un yeni şehir havalimanı olma özelliklerine iyiden iyiye hazırlanır durumda.

Doğrusu yeni terminalin bitiş zamanlaması bence müthiş olmuş.

Birde ikinci pist inşası biran önce bitip, mevcut pist onarılıp, iki pistiyle trafik vermeye başlarsa Sabiha Gökçen tadından yenmez olur gibi duruyor.

Ek terminalden aldığım notlarsa şöyle:

* Havalimanına giriş yapıp güvenlikten geçtikten sonra ek terminale ulaşmak çok kolay. Yürüme mesafesiyle 3-5 dakika arası.

* Terminalde 4 köprü var, körüklere ulaşımda çok kolay. iki katıda gezdim gayet ferah ve güzel olmuş. Sıkıcı hiçbir tarafı yok. Ek binanın içinde de otomatik yürüme bantları var.

* Her iki katta da tuvaletler var ve yeterli. Ayrıca kadın erkek mescit yerleri de var. Uçuş takipleri için her yerde boardlar mevcut. Yolcu salonları içinde alanlar bulunuyor.

* Bunların dışında terminalin sonunda açık bir alan var. Sigara odası olarak kullanılmaya son derece müsait görünüyor. Fakat yetkili arkadaşlar sigara odası olup olmayacağını bilmediklerini söyledi. Olsa süper olur.

Ek binada “şu an açılmamış olsada” bir çok yeme içme yeri de olacak (starbucks dahil)

Bence şehir havalimanı kavramına gayet uyan modern bir alan olmuş, yolcu için konforlu ve yormuyor.

Ama açılması için bir kaç bitmemiş noktalar var, onların tamamlanması da maksimum 1 haftalık iştir diye tahmin ediyorum.

Ha gayret, birde metro havalimanına ulaştı mı, tamamdır bu iş.

Hepinize iyi uçuşlar olsun..

Yazarın Diğer Yazıları