Air Serbia rotayı Karadağ’a çevirdi

Koronavirüs salgının yarattığı krizin son kurbanı olan Karadağ Havayolları’nın iflası sonrasında 360 çalışanın işsiz kaldığı öğrenildi.

Havayolunun operasyon ağının ise yeni şirket kurulana kadar Air Serbia tarafından devam ettirilebileceği belirtiliyor.

Uzun süredir zarar eden havayolu salgının yarattığı dev dalgaya dayanamazken, filosunda 4 adet uçak bulunan Karadağ Havayolları 25 Aralık’ta operasyonlarını Belgrad-Podgorica seferiyle noktaladı.

1994 yılında operasyonlarına başlayan ve uzun süredir zarar eden havayolu 2019 yılında 57 bin 276 yolcu taşırken, istatistiklere göre bu rakam Ryanair’in iki günde taşıdığı yolcu sayısından da az.

Eski Yugoslavya döneminde kalan şirketlerden olan Karadağ Havayolları’nın bıraktığı boşluğun ise nasıl doldurulacağı şuan belirsizliğini koruyor.

Air Serbia ise yaşanan durum nedeniyle Belgrad merkezinden Karadağ için yeni bir planlamaya gideceği ve buradaki talebin dikkatle takip edileceğini belirterek, havayolunun yolcu potansiyeline hizmet vermeyi hedeflediğini duyurdu.

Air Serbia, Karadağ’daki en büyük yabancı havayolu konumunda bulunuyor.

Yeni havayolu için çalışmaların başlayacağı açıklansa da bu girişimin 2022 yılında faaliyete geçebileceği belirtiliyor.

Kurulacak havayoluna ilişkin henüz hiçbir bilgi verilmezken, hükümetin bu konu ile ilgili yol haritasının yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Eski Yugoslavya’dan çıkan bir başka havayolu şirketi olan, Slovenya’nın Adria Havayolları, 2019 Eylül ayında operasyonlarını noktalamıştı.

AirTürkHaber