B-2 Spirit Missouri’de acil indi

ABD Hava Kuvvetleri filosundaki en stratejik uçaklardan biri olan B-2 Spirit uçağının Missouri’de acil inişte hasar gördüğü açıklandı.

DailyMail’de yer alan habere göre, yaklaşık 2 milyar dolar değerinde olan nükleer ve konvansiyonel bombalar taşıma kapasitesine sahip B-2 uçağının rutin eğitim uçuşu sırasında teknik arıza meydana geldiği belirtildi.

Arıza nedeniyle Missouri’deki Whiteman Hava Kuvvetleri Üssü’ne acil iniş yapan uçağın, iniş esnasında hasar gördüğü açıklandı.

Haberde olayda kimsenin yaralanmadı ve uçakta yangın çıkmadığı bilgisi verilirken, acil iniş sonrasında Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından Whiteman Hava Üssü civarından 9 km genişliğinde 2 bin metre yüksekliğinde uçuşa yasak bölge ilan edildiği belirtildi.

ABD Hava Kuvvetleri’nden uçakta meydana gelen hasarla ilgili detay vermezken, olaya ilişkin soruşturmanın başlatıldığı açıklandı.

ABD ordusu bünyesinde 20 adet B-2 Spirit uçağı bulunuyor.

Şuana kadar B-2 uçağının karıştığı tek kaza 2008 yılından Guam Adası’nda yaşanmış ve B-2 uçağı hız ve irtifa hesaplamasından sorumlu sensörlerde yaşanan arıza nedeniyle kalkış esnasında düşmüştü.

Ege Buğra Özen/AirTürkHaber