Bulut dağıtımına 400 milyon ruble

Moskova yönetimi, 1 ve 9 Mayıs, 12 Haziran ve Şehir Bayramı’nda bulutların dağıtılması için 400 milyon 363 bin ruble harcayacak.

Gazetem’in derlediği Kamu alım portalında yer alan açıklamada, “2018 yılında 1 ve 9 Mayıs, 12 Haziran ve Şehir Bayramı’nın düzenleneceği zamanlarda başkentin meteorolojik koruma çalışmalarının yürütülmesine ilişkin kontrat ‘Atmosfer Teknolojisi Ajansı’ kuruluşu ile imzalandı” denildi.

Finans kaynağının Moskova şehri bütçesinin olacağı bu çalışmalarda AN-12, AN-26, MV-500, TVS 2DT, YaK-42D olmak üzere 12 uçağın kullanılması planlanıyor.

Belgeye göre, her bayramda bulutların dağıtılmasına 100 milyon 90 bin ruble harcanacak. Bunun yanı sıra, uçakların yakıtları için 14 milyon 400 bin ruble, çalışanların maaşları için yaklaşık 2 milyon ruble ödenecek.