İsrail’den Suriye’ye uydulu mesaj

İsrail en yeni casus uydusundan elde ettiği görüntüleri paylaşarak Suriye’ye derin yerleri de görebildiği mesajını verdi.

Sputnik’teki habere göre İsrail, yörüngüye ilk kez uydu oturtmasının 30. yıldönümünde en yeni casus uydusunun çektiği Suriye’nin derin köşelerinin görüntülerini yayımladı.

İçlerinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın sarayı da var.

Suriye’ye savaşın başlamasından beri sürekli hava ve füze saldırısı düzenleyen İsrail, bu kez de askeri üslerle Esad’ın başkanlık sarayı gibi stratejik bölgelerin uydudan çekilmiş görüntülerini yayımladı.

İsrail Savunma Bakanlığı, devlet başkanlığı sarayının yanısıra Şam Havalimanı ve rejime ait bir askeri üssün uydudan çekilmiş fotoğraflarını basınla paylaştı.

OFEK 11’İN GÖZÜ SURİYE’NİN ÜZERİNDE

Fotoğrafların ‘Ofek 11’ adlı istihbarat uydusu tarafından çekildiği belirten bakanlık, OFC 1 isimli ilk İsrail uydusunun fırlatılmasının 30. yıldönümü vesilesiyle bunları servis ettiklerini kaydetti.

ÖRTÜLÜ TEHDİT

İsrail medyası, Başbakan Benyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın bu hamlesini ‘örtülü tehdit’, Esad’a ‘seni görüyorum, istersem seni öldürebilirim’ mesajı olarak yorumladı.

‘1.5 YILDA 200’DEN FAZLA İRAN HEDEFİ VURDUK’ İDDİASI

Son döndemde İsrail hükümeti, Suriye’de İran’ın kalıcı varlığına izin vermeyeceğ söylemi üzerinden İran hedeflerini vurduğunu savunuyor.

Bir süre önce yerel basına konuşan ve ismi açıklanmayan İsrail ordusundan bir yetkili, son 18 ayda İsrail’in Suriye’de İran’a ait olduğu ileri sürülen 200’den fazla hedefi, çoğunluğu savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırılarla vurduğunu söylemişti.