İstanbul Airlines’ın 2. uçağı geliyor

Türkiye’nin efsane havayollarından İstanbul Havayolları, yeniden başladığı faliyetler kapsamında ikinci uçağını da getiriyor.

Operasyonlarını CKD Aviation’un yaptığı İstanbul Havayolları’nın ikinci uçağı olan Gulfstream IV’ün ABD’deki Long Island Republic Airport’ta bir süredir teslimat hazırlıkları yapılıyordu.

Test uçuşlarının da tamamlanmasının ardından hazır olan uçak bugün İstanbul Atatürk Havalimanı’na teker koymak için ABD’den ayrılıyor. ,

İstanbul Havayolları’nın sahibi Özcan Toplar’ın 25 yıl aradan sonra havayolunun tekrar gökyüzüyle buluşması için gösterdiği yoğun çaba sonucunda bundan önceki ilk uçak olan Gulfstream IV ile aynı seriden olan ikinci uçakla birlikte devam ediyor.

Yine aynı seriden olacak üçüncü Gulfsteam IV tipi uçağın ise yaklaşık üç hafta sonra İstanbul Airlines filosuna katılmak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı’na inecek.

İstanbul Airlines’ın ikinci uçağı Atatürk Havalimanı’na uçuşu öncesi test uçuşundan dönüşü Long Island Republic Airport’ta böyle görüntülendi.

İstanbul Airlines’ın Gulfsteam IV tipi ikinci uçağı Long Island’da 3 hafta süren hazırlıkların ardından İstanbul uçuşu için kalkışa geçiyor.

Havayolunun ikinci uçağı ABD’den TC-IHA tescili ve kuyruğundaki Türk bayrağı ile yola çıkıyor.

Uçağı Long Island’da teslim alan CKD Aviation’un sahibi ve aynı zamanda İstanbul Airlines’ın Genel Müdürü Kemal Demirkanlı, solda Kaptan Pilot Cihan Şanal Gökyar ve sağ başta CKD Aviation Teknik ve CAMO Müdürü Akın Tüfekçi bir arada.

İstanbul uçuşu için son hazırlıkları tamamlayan CKD Aviation COO ve Uçuş İşletme Müdürü Soner Öner, Kemal Demirkanlı ve uçağın teslim alındığı Amerikalı şirketin Teknik Başkanı Andrew Hall.

İstanbul Airlines’ın ikinci uçağının ABD’deki teslimatına AirTürkHaber ve FLAP Magazin’in Yayın Yönetmeni Ahmet Tunagür’de eşlik ediyor. İş jetiyle Atlantik geçişi Ahmet Tunagür’ün kaleminden okuyucularla buluşacak.

AirTürkHaber/ÖZEL