Lufthansa Brandenburg planını açıkladı
Almanya’nın uzun yıllardır açılması beklenen Berlin Brandenburg Havalimanı (BER) geri sayıma geçerken, Lufthansa’da yeni meydana geçiş için açıklama yayınladı.
Lufthansa’nın açıklamasına göre, 31 Ekim günü Tegel Havalimanı’ndan Berlin Brandenburg Havalimanı’na geçişin başlayacağı ve havayolunun taşınma işlemini bir haftada tamamlayacağı belirtildi.
Lufthansa’nın Tegel’e 7 Kasım günü veda edeceği ve son tarifeli kalkışın Berlin’den Münih’e LH1955 uçuşu ile yapılacağı öğrenildi.
BER Havalimanı’ndan ilk tarifeli seferin ise 8 Kasım sabahı saat 06: 30’da, Berlin’den Frankfurt’a LH173 uçuşu ile yapılacak.
Grup havayolları da taşınıyor
Austrian Airlines, SWISS ve Brussels Airlines’da 8 Kasım’da Lufthansa ile birlikte BER’de faaliyete geçecek.
Mevcut planlara göre, Eurowings ise BER’den ilk seferini 4 Kasım’da BER’den yapacak.
Alman havayolu açıklamasında 31 Ekim’den sonrasına rezervasyon yapmış olan yolcuların uçuş saatlerinde değişiklik olmadan seferlerini yeni meydandan yapabileceği bilgisi verildi.
Lufthansa Berlin’in yeni havalimanı ile büyüme planlarını daha da yukarılara taşıyabileceği vurgusu yapılırken, ayrıca Brandenburg’da yolculara yeni sürprizler hazırlanacağı da belirtildi.
Tegel 8 Kasım’da veda ediyor
Brandenburg’un açılışı sonrasında ise Tegel Havalimanı’nın 8 Kasım 2020 tarihinde kapatılması planlanıyor.
Ekim 2011’de açılması planlanan ancak o tarihten sonra açılışında sürekli aksaklıklar çıkan ve yılan hikayesine dönen havalimanın maliyeti de planlanan 1,7 milyar euro’dan 5 milyar euro’ya çıktı.
Açılışıyla birlikte 30 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak havalimanında bu kapasitenin 50 milyona çıkarılabileceği belirtiliyor.
Ege Buğra Özen/AirTürkHaber





