MAX’te yeni yazılım 500 deneme uçuşu
Bu yıl B737 MAX uçağı nedeniyle tam bir kabus yaşayan Boeing’den konuya ilişkin bir yeni açıklama daha yapıldı.
Boeing CEO’su Dennis Muilenburg açıklamasında, B737 MAX uçaklarının yeni bir yazılım güncellemesiyle yaklaşık 500 deneme uçuşu yaptığını vurguladı.
Muilenburg, “Son birkaç ayda güvenin zarar gördüğünü biliyoruz ve bu güvenin tekrar kazanılması için çok çalışıyoruz” ifadelerini kullanırken, şirketin Boeing 737 MAX uçaklarını mümkün olduğu kadar güvenli hale getirmek için yazılımı güncellemeye odaklandığını vurguladı.
Muilenburg, test uçuşlarının ikisinde şahsen uçtuğunu ve Boeing çalışanlarının “aynı şeyi yapmaya istekli” olduğunun altını çizdi.
CEO Muilenburg açıklamasında, Eylül ayında Federal Havacılık İdaresi’ne (FAA) bir sertifikasyon paketi sunma planını ve uçakların yılın son çeyreğinde tekrardan uçuşlara başlamasını beklediklerini yineledi.
AirTürkHaber




