MD-82 faciadan döndü
ABD’nin Miami Havalimanı’nda Red Air şirketine ait yolcu uçağı iniş esnasında pistten çıkarken, uçak alevler içinde kaldı.
Dominik Cumhuriyeti’nin Santo Domingo kentinden kalkan MD-82 tipi uçağın iniş takımlarında arıza yaşadığı ve varış noktası olan Miami’ye acil iniş yaptığı bildirildi.
Acil inişte uçak pistten çıkarken, inişten bir süre sonra alevler yükselmeye başladı. Uçakta 126 yolcu ve 11 mürettebatın bulunduğu belirtildi.
Uçaktaki 4 kişi hafif yaralı şekilde hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrası, havalimanındaki iki pist kullanıma kapatıldı.
#NEW: Video shared with @nbc6 by Red Air Flight 203 passenger as they escaped burning plane. Three people were injured.
Investigators say landing gear collapsed as plane landed at Miami International Airport. #Miami pic.twitter.com/LRHI3cGYdL
— Ryan Nelson (@RyanNelsonTV) June 22, 2022
ATC AUDIO – https://t.co/logj0TLMBN
HI1064 Red Air Plane Crash Miami Airport Florida pic.twitter.com/8OAKTtTsq6
— FSX Aviation (@FSXAviation3) June 22, 2022