ABD F-16’sı Drone vurdu

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir F-16 savaş uçağının Meksika Körfezi’nde bir drone’a füze atışı testi gerçekleştirildiği belirtildi.

Defence Blog’da yer alan habere göre, ABD Hava Kuvvetleri’nin 40. Uçuş Test Filosu’na ait F-16C tipi savaş uçağının Meksika Körfezinde düşük irtifada bir drone’a füze atışı yaptığı bilgisi verildi.

Testin başarılı olduğu ve F-16’nın drone’u tam isabetle vurduğu açıklandı.

Haberde ABD Hava Kuvvetleri’nin son dönemde çok hızlı şekilde gelişen drone teknolojisine karşı bu tür testlerle hazırlandığına vurgu yapılırken, drone’ların ABD ordusu için bir tehdit unsuru olabileceği belirtildi.

Son dönemde drone teknolojisi hızla gelişirken, alçak irtifada uçabilen dronelar keşif, gözetleme ve istihbarat alanlarında önemli görevler üstlenebiliyor.

Aynı zamanda yerleştirilen elektromanyetik yayıcı sistemler sayesinde bazı durumlarda dronelar bölgedeki askeri ekipmanların çalışmamasını sağlayabiliyor.

Drone’ların en tehlikeli kullanım şekli ise silahlı görevler olurken, el bombaları, küçük füzeler taşıyabilen dronelar özellikle terör saldırılarında kullanılabiliyor.

Bu tür tehdit durumlarına karşı ABD Hava Kuvvetleri’nin de dronelar konusunda gelişen teknolojiye paralel olarak testlerinin, denemelerinin devam edeceği belirtiliyor.