SN10’dan sürpriz sonlu iniş
Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX, Mars seyahati için büyük önem taşıyan Staship roketi için bir deneme daha gerçekleştirdi.
Starship SN10 prototipi roket bu kez uçuş testinde başarılı olurken, uçuş sonrasında başarılı şekilde inen roket yerde infilak etti.
Teksas Bocha Chica tesislerinde yapılan denemede 10 km yüksekliğe ulaşan SN10, 6 dakika 20 saniye sonra bu kez yere başarılı şekilde iniş yaptı.
History made…
Spaceship 🚀 has landed !!#spacex #sn10 #landing pic.twitter.com/KQflSQ9yI6
— Lucas di Grassi (@LucasdiGrassi) March 3, 2021
SpaceX SN10’un başarılı olduğunu açıklarken son yapılan denemede roket ilk kez kalkış yaptıktan başarılı şekilde yere inmiş oldu.
Bu testte isteline bütün verilerin elde edildiği açıklanırken, iniş sonrasında SN10 yerde beklediği sırada aniden patladı.
#SN10 Starship Explodes shortly after successful landing! Possible Leak.
All together, a milestone has been hit and congratulations to @elonmusk and all the @SpaceX team 🚀 pic.twitter.com/myemStqsrr
— Tomiconic Gaming (@TomiconicGaming) March 3, 2021
İnternetten yayınlarına devam eden bazı kullanıcılar ve izleyiciler patlama anlarını büyük şaşkınlıkla takip ederken, patlamanın nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.
SpaceX Mars yolculuğu için Starship denemelerine SN11 prototipi ile devam edecek.
SN10 test uçuşunun tamamı:
Live feed of Starship SN10 flight test → https://t.co/Hs5C53qBxb https://t.co/Au6GmiyWN8
— SpaceX (@SpaceX) March 3, 2021





