KKTC’den gelen eşyalara AB ülkesi vergisi uygulanacak
KKTC doğrudan gelen eşyadan, AB’ye uygulanan oranlarda tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) doğrudan gelen eşyadan, Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelen eşya için uygulanan oranlarda tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.
Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Buna göre, KKTC’den doğrudan gelen ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC Hükümeti Arasında Ticari İlişkilerin Düzenlenmesi Hakkında Uygulama Anlaşmasının 6’nci maddesinde belirtilen kriterleri taşıyan eşyadan, Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelen eşya için uygulanan oranlarda tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.
Bu Kararda düzenlenmeyen hususlarda 29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 4458 sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar hükümleri uygulanacak.
Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan düzenlemeyle yurt dışından alışverişlerde limitler ve vergilerde değişiklik yaşanmıştı.
Resmi Gazete’deki karara göre yurt dışından sipariş edilen ürünlerin vergilerinde yüzde 66 ile yüzde 100 oranında artış yapılmış, alışveriş limiti 150 eurodan 30 euroya indirilmişti. (hürriyet)