YAZARLAR
BEYİN YAKAN SORU
04.07.2022
Önce doktorlar..
Sonra (medyaya yansımayan grupta) TIR şoförleri..
Şimdi mühendisler..
Sıraladıklarım malumunuz ülkeyi terk eden-etmeye başlayan meslek grupları.
Hepsi de gittiklerinde boşluğu hissedilecek, gerçek anlamda hayati önem taşıyan iş grupları.
En basitinden; Normal şartlarda pek farkına varmadığımız tedarik zincirindeki TIR şoförlerinde yaşanan sıkıntıların, ülkelerin marketlerini nasıl boşalttığına, varlık içinde nasıl yokluk çektiklerine tanık oluyoruz.
Bu gruptakilerin en büyük şansı, iş uygulamalarının dünyanın tüm ülkelerinde aynı olması ve istihdamda ihtiyaç duyulması.
Kapıyı aralık görenin gitmeye başladığı sıradaki meslek grubunu da ben açıklayayım.
Pilotları biliyorduk. Hepsi bi şekilde gitmek için uygun şartlar bekliyor. Şartlarını oluşturan da gidiyor.
Ama şimdi Türk ticari havacılığında bir iş grubu daha kan kaybetmekle karşı karşıya.
Avrupa ve Amerika’daki uçuşlarda hiç akla hayale gelmeyen bir sorun yaşanıyor ve hayatı önemli şekilde zorlaştırmaya başlayan bir sorun bu.
Başta Almanya olmak üzere, İspanya, Belçika, Hollanda, İtalya, Portekiz, İngiltere gibi neredeyse tüm Avrupa ülkeleri ve ABD’deki çok sayıda havalimanlarında terminal girişinden tutun, uçağın kapısını kapatana kadar geçen süreçteki tüm elemanlara dehşet bir şekilde ihtiyaç var.
Ve bu ihtiyacı Türkiye’den karşılamak için hızla hareket eden ilk ülke de Almanya oldu.
Türkiye’den kaliteli, işi bilen tüm alandaki yer görevlileri için kapıları büyük bir hızla açtı.
Alman Ekonomi Enstitüsü’nün açıklamasına göre havalimanlarında sorunun çözülmesi için ilk etapta 7 bin 200 çalışana ihtiyaç var.
Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği (BDL) ülkedeki krizden çıkmak için, Federal Çalışma Bakanlığına havalimanlarında çalışacak personelin ülke dışından getirilmesi konusunda yasal engelleri kaldırmayı amaçlayan bir teklif sunmuştu.
Alman Hükümeti ise, şirketlerin ülke dışından getirecekleri personele hızlı bir şekilde oturum ve çalışma izinlerini vermek için son yaklaşma da.
Ve bu gelişmeler karşısında bizimkilerin hepsi de emin olun gitmek için plan yapıyor.
Hem de en büyükten en küçüğüne tüm şirketlerde yapılıyor bu planlar.
Hiç uzatmayalım..
Bu kadrolarda sıkıntı yaşayan Avrupa ülkelerinde terminale girmek için 3 km’lik kuyruklar yaşanıyor şimdi.
İnsanlar hiç akıllarına gelmeyeceği bir kabusun içindeler.
Aynı duruma düşmemek için yapılacak tek şey var.
Gitmek isteyenlerin tercihlerini uygun şartlarla değiştirmek.
Yoksa sıkıntı bağıra bağıra geliyor.
Peki, nasıl olacak bu?
İşte beyin yakan soru da bu.
Hepinize iyi uçuşlar olsun..
