YAZARLAR
LOGO
11.01.2021
Amaç kuşkusuz iyiydi ama, bakın neler oldu..
Geçtiğimiz haftanın son mesai günü Sabiha Gökçen’in ev sahibi HEAŞ, havalimanının girişindeki binasında bir tören düzenledi.
Törenin esas amacı Sabiha Gökçen’de havalimanıyla birlikte HEAŞ’ın varoluşunun 20’nci yılını kutlamakken, iş yeni logo kutlamasına döndü.
Geceden sabaha binanın duvarına oturtulan yeni logo, üstü itinayla örtüldükten sonra Cuma günü açılışa hazır edildi.
Bir sürü insan, perdenin arkasından çıkacak olan logo’yu alkışlamak için toplandı ve logo açıldı.
Alkışlar, tebrikler filan..
Ne oldu?
HEAŞ, 20 yıl sonra logosunu yeniledi.
Aradaki 20 yıl gümbürtüye mi gitti, yoksa HEAŞ 20 yılda sadece logosunu mu yenileyebildi?
Sakın yanlış anlamayın, burada amacım HEAŞ’ı eleştirmek değil.
Ama şöyle de bişey var..
Bu 20 yıl boyunca Sabiha Gökçen’in nereden nereye geldiğinin, hangi zorluklardan geçtiğinin, halen daha çözüm bekleyen bir sürü güçlü sorunun en yakın tanığı kuşkusuz HEAŞ.
Mesela biz AirTürkHaber olarak Sabiha Gökçen’de pistin, apron ve park alanlarının geceden sabaha nasıl canla-başla ve mecburen bir sürü riski göze alarak tamir edilip hazır hale getirildiğinin canlı tanığıyız.
Risk derken; En ufak bir teknik aksaklıkta ertesi güne telafisi olmayan ve havalimanına kabusu yaşatacak trafik aksamalarına neden olacak riskler bunlar.
Hiç abartmıyorum o gecelerden birini izleseniz, sorumlusunun Zona olmasının an meselesi olduğuna da tanık olursunuz.
E, bu işleri yapan, bu sorumlulukların-sıkıntıların altına giren de HEAŞ.
Yani, biz buradan yazıyoruz ama esas sıkıntıyı çekenler de ta kendileri.
Yolcular artık eskisi gibi değil. Sabiha Gökçen’de iniş-kalışta, bagaj beklemede, taksi de uzun uzun bekleyip 1 saatlik uçuşun 2 saatten fazla sürmesine neden olanın HEAŞ olduğunu da biliyorlar.
İnanmıyorsanız girin Google sorun.
Sabiha Gökçen’i yönetmek, içinde bulunduğu sıkıntılardan çıkarmak, pek kolay gözükmüyor ama yıl 2021 olunca da sadece logonun arkasına sığılamıyor. Çözüm bekleyen o kadar sorunu logo arkasında saklayamıyor.
Böyle önemli bir günde gönül isterdi ki, İsmail Demir HEAŞ’ın 20’nci yılını Sabiha Gökçen’de ertelenen sorunların bitiş tarihi olarak açıklasın.
Ne bileyim mesela “2018 sonu, 2019 sonu ve 2020 sonunda açılıyor” denilen ve 2021’de de yapılıp-yapılmayacağı kesin gibi gözükmeyen pistin durumu hakkında çok net bilgiler versin, metronun havalimanının altına gireceği günü söylesin.
Bayadır pistinde üstünden geçeceği mevcut tünelin sıkıntısı konuşulup duruyor. Yok işte çatlak da o nedenle filan-falan gibi söylemler havalarda uçuşuyor.
Ne çatlağı, ne patlağı?
Günümüzde söz konusu bile olamayacak nedenler pist inşaatının gecikmesine etken olarak gösterilmeye çalışılıyor.
İşte tüm bunları en doğru şekliyle yanıtlayacak kişidir İsmail Demir.
Çünkü kendisi havacılık dünyasının içinden gelmiş, sıkıntının ne olduğunu çok iyi bilen ve büyük bir sıkıntıdan kurtulduğunda da deve keserek rahatlamanın önemine dikkat çeken bir isimdir kendisi.
Yani, çekilen sıkıntıdan kurtulmanın ne demek olduğunu iyi bilen biri.
O nedenle benim İsmail Demir ve HEAŞ’tan Sabiha Gökçen’in 2021’i için beklentilerim bir logo yenilemeyle geçiştirilecek kadar küçük değil, oldukça büyük.
E, tüm zorlukları aşarak 20’nci yılına giren bir kuruma da bu yakışır diye düşünüyorum.
Hepinize iyi uçuşlar olsun..
